Zelf(bouw) actief op BSH3, in samenwerking met BSH5

Buiksloterham 05 is geweldig op weg , maar natuurlijk  ik/wij beginnen pas net op BSH3. Kavel 5 hebben bijvoorbeeld al geheid,  maar hebben vooral  een geweldige site www.bsh5.nl en communiceren daarmee voor anderen over de vele wielen die ze hebben uitgevonden en die wij daarmee niet weer opnieuw hoeven uit te vinden. Andersom, doordat we op 3 ‘opnieuw’ beginnen, heeft 5 voortschreidend inzicht i.r.t. het hele gebied dat BSH03 weer mee kan nemen in de plannen.

Zie uitzending AT5 Aanbouw

 

Kortom, samenwerken verduurzaamd alles, gebouwen, relaties , communities en buurten. Dus op deze blog zal ik af en toe posten waar we samen aan werken.

Het Papaverpark, het openbaar groen pareltje  in de nieuwe wijk, ook dit is een prachtige speeltuin. Via twitter/facebook van betrokkenen is er al van alles te vinden. Als het gaat om ‘Urban Lab / Zelfbouw’ achtige zaken die ik tegenkom, ga ik ze hier posten.

Buiksloterham transformeert naar een duurzaam gebied waar wonen en werken vanzelfsprekend naast elkaar plaatsvinden. Er is daarbij veel ruimte voor eigen initiatief. Zelfbouw past daar helemaal bij. Buiksloterham biedt daarmee een unieke kans om alleen of met een Bouwgroep uw eigen woning met bedrijf aan huis te bouwen.

De gemeente wil dat zelfbouw een volwassen onderdeel van de Amsterdamse woningmarkt wordt. Op de zelfbouwkavels krijgen mensen de kans om alleen, of met een groep hun eigen huis te bouwen.

Zelfbouw lijkt een succesvolle manier om op kleinschalige wijze de stad te blijven ontwikkelen. Omdat mensen de kans krijgen hun eigen wensen vorm te geven, ontstaan door zelfbouw verrassende wijken. Bovendien blijkt dat ook in tijden waarin de traditionele bouwpartijen hun projecten steeds moeilijker gefinancierd krijgen, zelfbouwkavels wel worden gekocht, in aanbouw worden genomen en worden opgeleverd.